Bożonarodzeniowe lody w kształcie choinki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki lodów waniliowych
2 litry mleka
1200 ml śmietany
36 żółtek
800 g cukru
6 lasek wanilii (same ziarna)
2 batoniki mars – grubo poszatkowane
2 batoniki toblerone - grubo poszatkowane
foremka w kształcie choinki
Przygotowanie lodów
Zagotuj mleko. Utrzyj żółtka z cukrem. Wlewaj gotujące się mleko do kogla-mogla, cały czas mieszając. Postaw na gaz i gotuj, aż masa osiągnie temperaturę 80°C. Przecedź przez gęste sitko. Dodaj śmietanę i ostudź przed włożeniem do maszyny do lodów.
Przygotowanie deseru
Po ostudzeniu, wymieszaj lody z kawałkami batoników. Wlej masę do foremki i wstaw do zamrażalnika na 24 godziny. Podawaj po wyjęciu z foremki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W