50.sałatka z selera
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.50)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki½ małego selera, pokrojonego w cienkie słupki
sok z ½ cytryny
2 łyżki stołowe tłustej śmietany
3 łyżki stołowe dobrej jakości majonezu
2 łyżeczki musztardy Dijon
sól i biały pieprz
Przygotowanie
Do miski wrzucić selera, wlać sok z cytryny i wymieszać. W innej misce wymieszać śmietanę, majonez i musztardę. Sosem polać seler. Doprawić solą i białym pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby sałatka się przegryzła. Podawać z szynką parmeńską lub serano.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W