Artykuły

Zjawiska

zjawiska

Slow food

Slow Food to ruch, który został zapoczątkowany we Włoszech, a obecnie ma swoje przedstawicielstwa na całym świecie. Głównym jego założen...

Czytaj więcej
zjawiska

Ginące zawody i tradycja

Garncarz, zbieracz jagód, bartnik - zawody zapomniane, ale jakże cenne ze względu na swoją historię oraz ludyczny artyzm. Na wsiach, ale r&oacu...

Czytaj więcej
zjawiska

Diety na wiosnę

Wiosna to czas, gdy staramy się zgubić dodatkowe kilogramy i odzyskać szczupłą sylwetkę. To doskonały moment, aby zmienić sposób odżywiania na...

Czytaj więcej
zjawiska

Dzika kuchnia

Żyjemy w czasach, w których dostęp do żywności jest tak prosty, że zupełnie nieświadomie, kupujemy setki produktów, a później r&o...

Czytaj więcej
zjawiska

Wigilia - tradycja czy nowoczesność?

Karp czy łosoś? Barszcz czerwony, a może postny krem warzywny z dodatkiem ravioli? Coraz częściej eksperymentujemy podczas przygotowywania kolacji w...

Czytaj więcej
zjawiska

Freeganizm - ratunek dla marnowanej żywności

Z danych statystycznych wynika, że Polska znajduje się w czołówce krajów marnujących największe ilości jedzenia. Obecnie szacuje się, że...

Czytaj więcej
zjawiska

Szkolne jedzenie - co podać na drugie śniadanie?

Wszystko, co dobre, szybko się kończy. Wakacje minęły, czas wracać do szkoły. Rodzice, poza obawą o dobre stopnie swoich dzieci, z pewnością martwią s...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA