Zupa jarzynowa z komosą ryżową i fariką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- łyżka oliwy
- posiekana cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
- 1400 g pomidorów z puszki
- pokrojona marchewka
- po 1/3 filiżanki białej i czerwonej komosy ryżowej
- 1/3 filiżanki fariki
- łyżeczka suszonego oregano
- 500 ml bulionu jarzynowego albo rybnego
- 300-500 ml wody
- ćwierć pokrojonej kapusty
- 2 filiżanki posiekanego jarmużu
- świeże posiekane oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę na oliwie. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Gotować aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem udekorować świeżym oregano.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W