Zabaione z brzoskwiniami i malinami
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 2 duże żółtka
- 3 łyżki wina marsala
- 2 łyżeczki cukru
- ½ kg malin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W średnim garnku zagotować wodę. W misce przygotować bardzo zimną wodę. Włożyć brzoskwinie do wrzątku i gotować dziesięć sekund. Wyjąć i od razu włożyć do zimnej wody. Zdjąć skórki ręcznie lub nożem. Przepołowić brzoskwinie i usunąć pestki, odłożyć. Umieścić żaroodporną miskę nad wrzątkiem (tak, by dno miski nie dotykało wody). Wlać żółtka, wino i wsypać cukier. Ubijać, aż masa zgęstnieje około 4 minut. Zdjąć z ognia. Do czterech misek włożyć po pół brzoskwini, napełnić połówki malinami i polać zabaione. Podawać od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W