Zabaione z brzoskwiniami i malinami

Zabaione z brzoskwiniami i malinami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 2 duże żółtka
  • 3 łyżki wina marsala
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ kg malin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W średnim garnku zagotować wodę. W misce przygotować bardzo zimną wodę. Włożyć brzoskwinie do wrzątku i gotować dziesięć sekund. Wyjąć i od razu włożyć do zimnej wody. Zdjąć skórki ręcznie lub nożem. Przepołowić brzoskwinie i usunąć pestki, odłożyć. Umieścić żaroodporną miskę nad wrzątkiem (tak, by dno miski nie dotykało wody). Wlać żółtka, wino i wsypać cukier. Ubijać, aż masa zgęstnieje około 4 minut. Zdjąć z ognia. Do czterech misek włożyć po pół brzoskwini, napełnić połówki malinami i polać zabaione. Podawać od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA