Wieprzowina z czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kg kawałek wieprzowiny ze skórą
- 2 główki czosnku
- 2 łyżki mielonego kminu
- 2 łyżki rozgniecionego czosnku
- 2 łyżki soli
- łyżeczka mielonych goździków
- łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego
- 75 ml oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nacinamy skórę i nacieramy mięso mielonymi przyprawami i solą. Układamy wieprzowinę skórą do dołu w naczyniu o grubym dnie. Obkładamy czosnkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na godzinę. Następnie odwracamy i pieczemy pół godziny regularnie polewając wytopionym tłuszczem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W