Wieprzowina z czosnkiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kg kawałek wieprzowiny ze skórą
- 2 główki czosnku
- 2 łyżki mielonego kminu
- 2 łyżki rozgniecionego czosnku
- 2 łyżki soli
- łyżeczka mielonych goździków
- łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego
- 75 ml oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Nacinamy skórę i nacieramy mięso mielonymi przyprawami i solą. Układamy wieprzowinę skórą do dołu w naczyniu o grubym dnie. Obkładamy czosnkiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na godzinę. Następnie odwracamy i pieczemy pół godziny regularnie polewając wytopionym tłuszczem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W