Sos jabłkowy

Sos jabłkowy
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przygotowanie:


Sos jabłkowy:
2 jabłka granny smith, pokrojone w kostkę
1 łodyga selera pokrojona w kostkę
1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina
1 łyżka miodu
1 łyżka posiekanego estragonu
1 łyżka posiekanej mięty
sól

Sos jabłkowy:
W misce wymieszaj kawałki jabłka i selera. Dodaj ocet i miód. Wymieszaj. Dodaj estragon i miętę.
Dopraw solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA