Sorbety z jabłek i malinojeżyn
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki:sorbet z jabłek:
8 średnich, zielonych jabłek
skórka starta z cytryny
¼ szklanki soku z cytryny
2 ½ szklanki cukru
2 łyżki Calvadosu
sorbet z malinojeżyn:
1 kg mrożonych malinojeżyny
2 ½ szklanki cukru
skórka starta z cytryny
¼ szklanki soku z cytryny
2 łyżki likieru Cassis
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać skórkę, sok z cytryn i cukier. Wymieszać. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny.
Malinojeżyny, cukier, skórkę, sok z cytryn i likier zmiksować w robocie kuchennym. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Wyjąć zamrożone jabłka. Zmiksować je w robocie z Calvadosem. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Sorbety podawać razem.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W