Ravioli z przegrzebkami z bulionem pomidorowym
Oceń przepis:
Składniki:
- 8 przegrzebków
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- łyżka oliwy
- łyżka posiekanej bazylii
- szczypta soli morskiej
- rozmącone jajko
- mąka orkiszowa
- oliwa
- bulion pomidorowy:
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- ½ puszki pokrojonych pomidorów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 500 ml bulionu rybnego
- ½ filiżanki białego wina
- szczypta szafranu
- liść laurowy
- sól morska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać pięć pierwszych składników. Zagnieść ciasto. Na płaskiej powierzchni oprószonej mąką ułożyć 16 krążków z ciasta. Na środku ośmiu ułożyć przegrzebki. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Przykryć drugim krążkiem ciasta i mocno docisnąć. Delikatnie przełożyć ravioli do wrzątku. Gotować przez kilka minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać ravioli w bulionie pomidorowym.
Bulion: Zeszklić cebulę na oliwie. Dołożyć czosnek. Smażyć przez minutę. Dodać pomidory, koncentrat, bulion, szafran i liść laurowy. Przyprawić. Zamieszać i gotować przez 20 minut. Zmiksować. Odcedzić. Gotować przez 10 minut. Podawać z ravioli.
Bulion: Zeszklić cebulę na oliwie. Dołożyć czosnek. Smażyć przez minutę. Dodać pomidory, koncentrat, bulion, szafran i liść laurowy. Przyprawić. Zamieszać i gotować przez 20 minut. Zmiksować. Odcedzić. Gotować przez 10 minut. Podawać z ravioli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W