Pudding figowy

Pudding figowy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 2 filiżanki posiekanych suszonych fig
  • 100 g brązowego cukru
  • pół filiżanki rumu
  • 140 g stopionego masła
  • 160 g mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 120 g drobnego cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natłuścić masłem 8 małych foremek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Brązowy cukier i figi zalać rumem i 100 ml wody. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż figi zmiękną. Ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie wymieszać z mąką i stopionym masłem. Dodać figi. Foremki napełnić ciastem w 2/3 i piec przez 40 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA