Składniki:
- 2 filiżanki posiekanych suszonych fig
- 100 g brązowego cukru
- pół filiżanki rumu
- 140 g stopionego masła
- 160 g mąki
- łyżka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 120 g drobnego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natłuścić masłem 8 małych foremek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Brązowy cukier i figi zalać rumem i 100 ml wody. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż figi zmiękną. Ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie wymieszać z mąką i stopionym masłem. Dodać figi. Foremki napełnić ciastem w 2/3 i piec przez 40 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W