Prowansalska skorupka
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:½ bochenka lekko czerstwego białego chleba lub bułki
4 ząbki czosnku
2 garści natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanych listków świeżego rozmarynu
3 anchois
60 gramów miękkiego masła
skórka starta z 1 cytryny
½ szklanki grubo startego parmezanu
Przygotowanie:
Chleb porwać na kawałki usuwając skórkę, jeśli jest twarda. Wrzucić do robota kuchennego, zmiksować. Odmierzyć 2 szklanki. Resztę można przechowywać w zamrażalniku. Do robota wrzucić czosnek, natkę, rozmaryn, anchois, masło i skórkę z cytryny. Drobno zmiksować. Dodać okruszki, parmezan i ponownie zmiksować.
Mieszankę można przechowywać do tygodnia w lodówce lub zamrozić.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W