Pomidory z szalotką i cefalem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Doskonałe trio (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:200 g fileta z cefala ze skórą
150 g drobnej soli morskiej
450 g dużych pomidorów (słodkich i pachnących)
1 mała szalotka albo czerwona cebula (drobno posiekana)
ocet jabłkowy do smaku
2 gałązki tymianku (same listki)
oliwa extra vergine
sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Wysypać połowę soli na drewnianą deskę. Rozsypać sól w taki sposób, żeby ryba się zmieściła. Położyć rybę na soli skórą w dół. Posypać wierzch ryby pozostałą solą i odstawić na 45 min albo 1 godz. Wyjąć rybę z soli, porządnie opłukać i osuszyć ściereczką. Usunąć gniazda nasienne z pomidorów. Posiekać pomidory na drobne kawałki. Drobno posiekać cebulę. Wymieszać posiekane pomidory z cebulą oraz kawałkami ryby. Skropić oliwą i octem jabłkowym. Spróbować i doprawić do smaku. Można dodać sporo pieprzu. Posypać liśćmi tymianku i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W