Płonące banany

Płonące banany
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 8 dojrzałych bananów
  • 100 g białego cukru
  • 25 g masła
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 100 ml Jack Daniels

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrać banany. Na patelni roztopić masło z cukrem, aż powstanie jasny karmel. Wrzucić banany i smażyć, przewracając, aż będą złocistobrązowe. Zmniejszyć płomień, dolać sok pomarańczowy. Odparować, aż powstanie sos, dolać alkohol i popalić. Nakładać banany na talerz, dodać lody, polać sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA