Pierożki gyoza z wołowiną i kimchi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
Przygotowanie:
Składniki:6 płatów gotowego ciasta na pierożki gyoza
100 g mielonej wołowiny
5 łyżek posiekanego kimchi
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych boczniaków ostrygowatych
1 łyżka posiekanej marchewki
Sos do maczania:
5 łyżek sosu sojowego
5 łyżek octu ryżowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza ciastem zmiksować na pastę. Doprawić czarnym pieprzem, wymieszać. Na płaty ciasta nałożyć po łyżce masy. Zlepić pierożki nawilżając brzeg ciasta wodą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, przyrumienić spody pierożków. Dodać trochę wody, przykryć i gotować w parze 3 minuty. Pierożki powinny wchłonąć wodę, a spody zachować chrupkość.
Wymieszać składniki sosu, podawać w małej miseczce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pierogi i pierożki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W