Pieczone w miodzie solone figi
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- ¼ szklanki miodu
- 30 dag suszonych fig tureckich
- 30 dag suszonych fig black mission
- ½ łyżeczki gruboziarnistej soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Blachę do pieczenia cienko posmarować oliwą. W dużej misce wymieszać ¼ szklanki oliwy i ¼ szklanki miodu. Wsypać figi, zamieszać, by się pokryły miodem. Rozłożyć owo
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W