Pankejki Elvisa
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Naleśniki
Składniki:
- 300 g mąki
- 360 g mleka
- 60 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ćwierć łyżeczki sody
- 1 jajko
- 30 g roztopionego masła
- spora szczypta soli
Do podania:
- kilka plastrów surowego, wędzonego bekonu
- 1 banan
- 1 jajko
- syrop klonowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zaczynamy od połączenia suchych składników. Następnie dodajemy mleko, jajko i roztopione masło. Całość mieszamy, aż masa będzie jednolita i odstawiamy na kilka minut na bok.
W tym czasie podsmażamy boczek i jajko tak, aby białko było ścięte, a żółtko ciągle kremowe. Kroimy banana na pół.
Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy masłem z odrobiną oleju. Wlewamy na nią chochlą 2-3 porcje ciasta i smażymy z obu stron. Gdy na powierzchni naleśników zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, można przerzucić je na drugą stronę.
Gotowe pankejki podajemy z kilkoma plastrami bekonu, połową banana, jajkiem sadzonym i porcją syropu klonowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Naleśniki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W