Owędzany comber z królika na sałatce z gruszek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- królik cały 3 tusze
- gruszki 1,5 kg
- natka pietruszki 3 pęczki
- olej lniany 300 ml
- cytryna 3 sztuki
- miód 300 ml
- sól
- pieprz
- cukier
- owoce jałowca
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Królika rozbierz na elementy. Comberki oczyść i zamarynuj w jałowcu soli i cukrze na min. ½ godziny. Trociny gruszkowo-wiśniowe rozgrzej, na ruszcie nad trocinami ułóż comber z królika i wędź pod przykryciem przez ok ½ godziny. Gruszki pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Z miodu, oleju lnianego i natki pietruszki przygotuj sos i wymieszaj go z gruszką. Na sałatce ułóż plastry królika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W