Mus czekoladowy z whisky
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Akademia mistrza Novellego (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 170 g gorzkiej czekolady (70% kakao) połamanej na kawałki
- 100 ml tłustego mleka
- 200 ml śmietanki kremówki 36 %
- 30 ml płynnego miodu
- 60 g kakao
- 60 ml whisky
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzać mleko ze śmietanką, dodać czekoladę i podgrzewać, aż się rozpuści. Dodać kakao i wymieszać. Dodać miód i whisky. Przelać do filiżanek, odstawić do wystudzenia i schłodzić mus w lodówce, aż stężeje. (4-6 godzin.) Wyjąć z lodówki na 10 minut przed podaniem. Polać mus ciepłym sosem kajmakowym i podawać udekorowany bitą śmietaną z wanilią, posypany kakao.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W