Młoda marchewka z masłem imbirowym
Oceń przepis:
Przygotowanie:
Odcinamy od marchewki natkę. W szerokim garnku zagotowujemy odrobinę wody – jej poziom nie powinien przekraczać jednego centymetra. Do wrzątku wrzucamy marchewkę i gotujemy. Garnek przykrywamy kawałkiem pergaminu, wtedy marchewka ugotuje się w podobny sposób jak na parze. Czekamy aż będzie miękka. Rozgrzewamy na patelni masło. Dodajemy odrobinę karmelizowanego imbiru. Karmelizowany imbir to po prostu świeży imbir usmażony z dodatkiem cukru. Do imbirowego masła dodajemy ugotowaną marchewkę i gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W