Młoda marchewka z masłem imbirowym

Młoda marchewka z masłem imbirowym
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 3)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odcinamy od marchewki natkę. W szerokim garnku zagotowujemy odrobinę wody – jej poziom nie powinien przekraczać jednego centymetra. Do wrzątku wrzucamy marchewkę i gotujemy. Garnek przykrywamy kawałkiem pergaminu, wtedy marchewka ugotuje się w podobny sposób jak na parze. Czekamy aż będzie miękka. Rozgrzewamy na patelni masło. Dodajemy odrobinę karmelizowanego imbiru. Karmelizowany imbir to po prostu świeży imbir usmażony z dodatkiem cukru. Do imbirowego masła dodajemy ugotowaną marchewkę i gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA