Meksykańskie tacos z wołowiną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- kilogram pokrojonej w kostkę wołowiny
- 6 posiekanych pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych
- 100 g posiekanej cebuli
- pół łyżeczki posiekanego czosnku
- łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- łyżeczka kminu
- łyżeczka soli
- puszka fasoli podsmażonej na oliwie
- 4 łyżki oliwy
- sałata
- 12 tortilli
- 50 g startego sera
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć kmin i pieprz kajeński. Dodać mięso. Osolić, dołożyć czosnek, cebulę, fasolę, pomidory i masło. Smażyć do miękkości. Zrobić salsę z awokado, jalapeno, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limetki, oliwy i natki. Tortille lekko podpiec. Układać na nich listki sałaty, mięso, salsę i starty ser.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W