Lukrecjowe marchewki

Lukrecjowe marchewki
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 marchewek
  • pokrojonych na dwuipółcentymetrowe kawałki
  • ¼ szklanki oleju roślinnego
  • 1 łyżka zmielonych gwiazdek anyżku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć marchewki w brytfannie (najlepiej pojedynczą warstwę). Skropić olejem, posypać anyżkiem, solą i pieprzem, wymieszać. Zapiekać aż marchewki się skarmelizują i będą miękkie, ok. 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA