Lukrecjowe marchewki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.72)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 6 marchewek
- pokrojonych na dwuipółcentymetrowe kawałki
- ¼ szklanki oleju roślinnego
- 1 łyżka zmielonych gwiazdek anyżku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć marchewki w brytfannie (najlepiej pojedynczą warstwę). Skropić olejem, posypać anyżkiem, solą i pieprzem, wymieszać. Zapiekać aż marchewki się skarmelizują i będą miękkie, ok. 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W