Lucjan crudo, winegret z papryczki habañero i limonki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:
55g filetów lucjana, nadających się do sushi
1 pomidor dojrzewający na łodydze
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonek
1/2 łyżeczki tartej szalotki
1 papryczka habañero
fleur de Sel, do podania
Przygotowanie:
Usuń nasiona z pomidora. Miąższ zmiksuj blenderem albo w mikserze, przetrzyj przez gęste sito, zatrzymaj tylko płyn. 1 łyżkę płynu wymieszaj z sokiem z limonki oraz szalotką.
Podanie:
Ostrym nożem pokrój cienko rybę. Wymieszaj z marynatą. Podaj porcję wielkości kęsa w miseczce albo na chińskiej, porcelanowej łyżce. Udekoruj cienkim jak papier plasterkiem papryczki i Fleur de Sel.
© 2012 Vanessa Cantave
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W