Kwaśna zupa z makaronem gryczanym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:pół opakowania makaronu gryczanego
500 ml bulionu rybnego (albo jarzynowego)
1 łyżka brązowego octu
1 pokrojony ogórek
1 pokrojona gruszka nashi
4 kawałki jedwabistego tofu
2 jajka ugotowane na miękko
1 filiżanka kiełków fasoli
1 posiekana zielona część dymki
Przygotowanie:
Do garnka wlać bulion i ocet. Doprowadzić do wrzenia. Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przełożyć do dwóch miseczek, posypać ogórkiem i gruszką. Zalać bulionem. Dodać przekrojone na pół jajka i kawałki tofu.
Przybrać kiełkami fasoli i dymką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W