Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Przygotowanie:
Składniki
12 dużych, sprawionych krewetek
12 plasterków pancetty
½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry
1 łyżeczka octu z sherry
1 posiekane chilli
2 łyżki stołowe oliwy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W