Kreolski sos tatarski

Kreolski sos tatarski
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Emeril Lagasse

Seria kulinarna:
Esencja smaku Emerila (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia kreolska
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Składniki

1 jajko
1 łyżka posiekanego czosnku
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej dymki
1 szklanka oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
1 łyżka musztardy kreolskiej lub musztardy pełnoziarnistej
1 łyżeczka soli


Przygotowanie

Jajko, czosnek, sok z cytryny, natkę pietruszki i dymkę przełóż do malaksera i miksuj przez 15 sekund. Do zmiksowanego sosu powoli dolewaj oliwy z oliwek jednocześnie wszystko ze sobą miksując. Dodaj pieprzu kajeńskiego, musztardy, soli i ponownie bardzo delikatnie zmiksuj.

Przygotowany w ten sposób sos przykryj i odstaw na 1 godzinę do lodówki. Zużyj w ciągu 24 godzin.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA