Kreolski sos tatarski
Oceń przepis:
Przygotował:
Emeril Lagasse
- Seria kulinarna:
- Esencja smaku Emerila (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia kreolska
- Ilość osób:
- 1
Przygotowanie:
Składniki1 jajko
1 łyżka posiekanego czosnku
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej dymki
1 szklanka oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
1 łyżka musztardy kreolskiej lub musztardy pełnoziarnistej
1 łyżeczka soli
Przygotowanie
Jajko, czosnek, sok z cytryny, natkę pietruszki i dymkę przełóż do malaksera i miksuj przez 15 sekund. Do zmiksowanego sosu powoli dolewaj oliwy z oliwek jednocześnie wszystko ze sobą miksując. Dodaj pieprzu kajeńskiego, musztardy, soli i ponownie bardzo delikatnie zmiksuj.
Przygotowany w ten sposób sos przykryj i odstaw na 1 godzinę do lodówki. Zużyj w ciągu 24 godzin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia kreolska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W