Julep miętowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
2½ szklanki bourbona, najlepiej Marker's Mark
1 szklanka świeżej mięty plus 4 gałązki do dekoracji
2-3 łyżki cukru pudru
lód w kostkach
Przygotowanie:
Wymieszać bourbona z miętą w dużym dzbanku, przykryć, wstawić do lodówki na dobę, na co najmniej na 12 godzin. Przecedzić, wyrzucić miętę. Dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Nalać julep do 4 szklaneczek wypełnionych kostkami lodu. Przybrać gałązkami mięty.
Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W