Hotteok

Hotteok
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Nie tylko kimchi (odc. 2)
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

  • 2 tortille
  • 60 g różnych orzechów, migdałów, pestek dyni, słonecznika
  • 60 g brązowego cukru,
  • ½ łyżki cynamonu w proszku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj orzechy i pestki. Przełóż do miski. Dodaj cukier i cynamon, dokładnie wymieszaj. Możesz dodać miód, aby naleśnik był słodszy.

Rozgrzej patelnię na małym ogniu, połóż tortillę i na jednej połówce rozłóż 2-3 łyżki nadzienia. Możesz również dodać np. mozzarellę do nadzienia i zrobić słodkie naleśniki z serem.

Złóż tortillę na pół i smaż z obu stron, aż brązowy cukier w nadzieniu całkowicie się rozpuści.

Naciśnij brzegi podczas smażenia, aby nie było szczeliny. Pokrój usmażone tortille na odpowiednie kawałki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA