Składniki:
- 2 tortille
- 60 g różnych orzechów, migdałów, pestek dyni, słonecznika
- 60 g brązowego cukru,
- ½ łyżki cynamonu w proszku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj orzechy i pestki. Przełóż do miski. Dodaj cukier i cynamon, dokładnie wymieszaj. Możesz dodać miód, aby naleśnik był słodszy.
Rozgrzej patelnię na małym ogniu, połóż tortillę i na jednej połówce rozłóż 2-3 łyżki nadzienia. Możesz również dodać np. mozzarellę do nadzienia i zrobić słodkie naleśniki z serem.
Złóż tortillę na pół i smaż z obu stron, aż brązowy cukier w nadzieniu całkowicie się rozpuści.
Naciśnij brzegi podczas smażenia, aby nie było szczeliny. Pokrój usmażone tortille na odpowiednie kawałki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W