Grzanki rarebit
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Chleby Paula Hollywooda (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:4 małe dymki
400 g sera cheddar
150 ml mleka 3,2%
1½ łyżki mąki
160 g bułki tartej
1 łyżeczka musztardy w proszku
120 ml ciemnego piwa
2 żółtka
6 kromek chleba na sodzie
Przygotowanie:
Dymki drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wlewamy mleko do rondla, podgrzewamy, dodajemy mąkę i mieszamy trzepaczką. Gotujemy, mieszając, aż nieco zgęstnieje. Wsypujemy ser i gotujemy na małym ogniu, aż się stopi, cały czas mieszając. Dodajemy bułkę tartą, musztardę i piwo, gotujemy, aż składniki się połączą i masa zacznie odstawać od ścianek rondla. Lekko przestudzamy. Dodajemy żółtka i połowę dymki, wszystko razem dobrze mieszamy. Podpiekamy kromki chleba, smarujemy masą serową, zapiekamy pod gorącym grillem, posypujemy resztą dymki i podajemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W