Gruszki z figami i sorbetem ryżowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- 2 filiżanki zmrożonego mleka ryżowego
- pół filiżanki pistacji
- łyżeczka wody różanej
- 4 gruszki
- szczypta szafranu
- kawałek kory cynamonowej
- kawałek skórki z pomarańczy
- 3 suszone figi
- łyżka skórki otartej z pomarańczy
- mięta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pistacje szybko rozdrobnić razem z mrożonym mlekiem ryżowym. Dolać wodę różaną i ponownie zamrozić.
Gruszki obrać zostawiając w górnej części trochę skórki. Usunąć gniazda nasienne. Figi i skórk
Gruszki obrać zostawiając w górnej części trochę skórki. Usunąć gniazda nasienne. Figi i skórk
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W