Gruszki z figami i sorbetem ryżowym

Gruszki z figami i sorbetem ryżowym
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 2 filiżanki zmrożonego mleka ryżowego
  • pół filiżanki pistacji
  • łyżeczka wody różanej
  • 4 gruszki
  • szczypta szafranu
  • kawałek kory cynamonowej
  • kawałek skórki z pomarańczy
  • 3 suszone figi
  • łyżka skórki otartej z pomarańczy
  • mięta

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pistacje szybko rozdrobnić razem z mrożonym mlekiem ryżowym. Dolać wodę różaną i ponownie zamrozić.
Gruszki obrać zostawiając w górnej części trochę skórki. Usunąć gniazda nasienne. Figi i skórk

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA