Grillowane kanapeczki z cambozolą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
12 kromek wiejskiego, białego chleba
12 grubych plasterków cambozoli
6 łyżek dżemu pomarańczowego
świeżo zmielony czarny pieprz
6 łyżek masła
Przygotowanie:
Rozłóż 6 kromek na płaskiej powierzchni. Posmaruj dżemem, ułóż na każdej 1-2 plasterków sera. Posyp mielonym pieprzem i przykryj drugą kromką. Chleb posmaruj masłem po obu stronach kanapek. Przypiekaj w opiekaczu aż chleb stanie się złocistobrązowy, a ser się roztopi. Można też smażyć je na patelni o grubym dnie na średnim ogniu. Wystudź lekko i pokrój w trójkąty.
Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W