Grillowana langusta
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grilla
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 kg przekrojonych na pół langust
- oliwa
- sól i pieprz
Sos:
- 4 starte szalotki
- 3 starte ząbki czosnku
- 3 posiekane chili
- 1 łyżka startego imbiru
- 250 ml sosu pomidorowego
- 3 łyżki kecap manis
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu hoisin
- 1 łyżka sosu rybnego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 125 ml wody
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- 1 filiżanka posiekanej natki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu starannie wymieszać.
Langusty skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu pancerzami do dołu. Zgrillować i odwrócić. Polać przygotowanym sosem. Grillować przez 5-6 minut.
Langusty skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu pancerzami do dołu. Zgrillować i odwrócić. Polać przygotowanym sosem. Grillować przez 5-6 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W