Gotowany labraks

Gotowany labraks
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki:
4 filety z labraksa po 185g
60 g czarnych oliwek
60 g kaparów
450 g pomidorków koktajlowych na gałązce
480 ml białego wina
natka
oliwa
sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Na dużej patelni obsmaż filety, doprawione solą, pieprzem i oliwą, żeby nabrały koloru. Wrzuć kapary, oliwki i pomidory. Smaż przez 2 minuty. Wlej wino, gotuj przez 5 minut. Wyłóż rybę na talerze, polej sosem i posyp natką.

© 2012 Fabrizio Carro

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA