Francuska zupa cebulowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 27)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- pół łyżki tłuszczu Omega
- 3 łyżki oliwy
- 4 posiekane cebule
- 2 pokrojone ząbki czosnku
- 2 filiżanki białego wytrawnego wina
- 2 filiżanki bulionu jarzynowego
- sól i pieprz
- 4 kromki chleba
- filiżanka pokruszonej fety
- pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
- 2 filiżanki młodych liści szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzać tłuszcz i łyżkę oliwy. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 5 minut. Wlać białe wino i gotować przez kilka minut na małym ogniu. Wlać bulion i gotować przez 20 minut.
W czterech naczyniach do zapiekania ułożyć po pół filiżanki liści szpinaku. Zalać zupą i przykryć kromkami chleba. Skropić oliwą i umieścić w piekarniku pod grillem. Zapiekać, aż chleb się zrumieni. Posypać pokruszoną fetą i krótko zapiec. Podawać z natką pietruszki.
W czterech naczyniach do zapiekania ułożyć po pół filiżanki liści szpinaku. Zalać zupą i przykryć kromkami chleba. Skropić oliwą i umieścić w piekarniku pod grillem. Zapiekać, aż chleb się zrumieni. Posypać pokruszoną fetą i krótko zapiec. Podawać z natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W