Duszony kurczak i letnie warzywa

Duszony kurczak i letnie warzywa
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ostrym nożem rozbierz kurczaka, odcinając korpus. Podziel mięso na porcje. Wlej na patelnię nieco oleju roślinnego. Usmaż na nim kawałki mięsa na złocistobrązowy kolor ze wszystkich stron. Przełóż je do rondla, w którym będą się dusiły. Zmniejsz płomień pod patelnią. Dolej odrobinę oleju roślinnego. Dołóż korpus. Dorzuć marchew, cebulę, ziarna pieprzu i gałązkę tymianku. Usmaż razem. Wlej białe wino. Odparuj mniej więcej połowę. Dolej wodę. Włącz gaz pod rondlem z kawałkami mięsa. Wlej gotowy bulion ze wszystkimi składnikami. Przykryj pokrywą, niech mruga na małym ogniu. Za 20 minut kurczak będzie gotowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA