Duszone zielone pory
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 675 g porów
- duży kawałek masła
- 2 łyżki wody
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pory przetnij wzdłuż i starannie umyj. Usuń twarde, zewnętrzne liście. Drobno posiekaj pory, wyrzucając łykowate końcówki. Na patelni roztop masło. Dolej wodę. Dorzuć pory i smaż na silnym ogniu przez dwie do trzech minut, aż zmiękną. W trakcie przewracaj, żeby równo się usmażyły. Dopraw solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W