Deser słodki finish - Dorota Cyman
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Spód – ciasto makaronikowe
Mus orzechowy:
100 g czekolady 70 %
3 łyżki pasty orzechowej
100 ml śmietany 36 %
2 łyżki prażynek
Mus kawowy:
3 żółtka
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki kawy
4 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
Przygotowanie:
Do pierścienia cukierniczego włożyć wycięty spód makaronikowy.
Mus orzechowy:
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy pastę orzechową i mieszamy. Śmietanę ubijamy i dodajemy prażynki. Wszystko delikatnie mieszamy i wylewamy na spód ciasta makaronikowego do połowy foremki.
Mus kawowy:
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Ubijamy śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy. Wlewamy na mus orzechowy.
Ciasteczko:
Przekładamy 2 kółka z ciasta makaronikowego masą orzechową i obsypujemy pokruszonymi orzechami.
Deser dekorujemy według własnej inwencji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W