Chimichurri
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 5
Przygotowanie:
Składniki:2 ząbki czosnku
1 szalotka, pokrojona
2 szklanki natki pietruszki i/lub kolendry (500 ml)
¼ szklanki listków oregano (60 ml)
½ szklanki oliwy (125 ml)
sok i skórka starta z 1 cytryny
1 łyżka czerwonego octu winnego
szczypta płatków chili
sól i pieprz
Przygotowanie:
Czosnek i szalotkę mocno rozdrabniamy w robocie kuchennym. Dodajemy zioła, rozdrabniamy. Przekładamy masę do miski. Dodajemy oliwę, sok i skórkę z cytryny, czerwony ocet winny, płatki chili. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Trzymamy w lodówce. Uwaga: zioła mieszamy z płynem w misce, bez użycia robota, aby zapewnić odpowiednią konsystencję. Ziół nie należy rozdrabniać zbyt mocno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W