Carpaccio z marynowanych buraków z mozzarellą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:5 buraków
1-2 łyżeczki oliwy truflowej
4-5 łyżek crème fraîche
300-400 g mozzarelli w kulkach
sól
czarny pieprz
Syrop balsamiczny:
100 ml octu balsamicznego
8 łyżek cukru
10-12 łyżek octu jabłkowego
4 łyżki oliwy
sól
Przygotowanie:
Wlej do garnka płynne składniki syropu. Wsyp cukier i posól. Zostaw mieszaninę na małym ogniu, aż odparuje i zgęstnieje. Schłodź.
Wrzuć plasterki buraka do syropu. Wstaw do lodówki na dłuższą chwilę do zamarynowania.
Wymieszaj mozzarellę, crème fraîche z łyżeczką wody. Dopraw solą i oliwą truflową. Rozłóż na półmisku marynowane plasterki buraka. Rozłóż mozzarellę na burakach. Skrop oliwą truflową. Dopraw czarnym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W