Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
River Cottage - aż do pestki
(River Cottage to the core), seria dokumentalna, Wlk. Brytania, 2014, 4 x 60
W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, aby zacząć nowe życie. Cel był jasno określony: uprawa własnych owoców i warzyw. Chciał w ten sposób osiągnąć samowystarczalność, mieć pewność co do jakości pożywienia oraz być blisko natury. W nowej serii Hugh skupi się na owocach i pokaże, jak można je wykorzystać w kuchni.
W tej czteroodcinkowej serii prowadzący zabierze widzów w zdumiewający świat owoców. Smaczny owoc
może znakomicie uzupełnić mięsną potrawę, idealnie doprawić rybę i odświeżyć klasyczne dania. Dzięki
Hugh widzowie mają okazję wkroczyć nie tylko w świat natury, ale także nauki, historii czy myślistwa.
Program był kręcony przez przy trzy pory roku począwszy od wiosny, więc widzowie mają szansę zobaczyć
szeroki zakres produktów oraz rozmaitych czynności i aktywności charakterystycznych dla danego sezonu.
Hugh Fearnley-Whittingstall urodził się w 1965 roku w Hampstead, jednej z dzielnic Londynu. Może być
postrzegany jako postać nieco ekscentryczna, zwłaszcza po
zetknięciu się z jego książkami, w których opisuje np. jak najłatwiej upolować i najlepiej przyrządzić
ogrodowego gołębia lub wiewiórkę... Jednak poza ekscentrycznymi poradami, można w jego publikacjach
znaleźć wiele informacji o życiu na wsi i zmianie swojego życia na lepsze. Hugh Fearnley-Whittingstall
zaczynał karierę kucharza w River Cafe, jest pisarzem i prezenterem telewizyjnym, znanym ze swojej
kampanii na rzecz "prawdziwego jedzenia". Książki jego autorstwa i serie telewizyjne przyniosły mu
niezwykłą popularność. Jest patronem National Farmers' Retail and Markets Association (FARMA), prowadzi
też swoją autorską rubrykę poświęconą kulinariom w magazynie Guardian's Weekend. Jest założycielem
organizacji River Cottage, promującej życie blisko natury i zdrową żywność.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź