Zimna zupa pomidorowo-maślankowa

Zimna zupa pomidorowo-maślankowa
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 szklanki maślanki
  • 2 łyżki świeżego soku z limonki
  • 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
  • ¼ łyżeczki sosu worcestershire
  • 8 kropli pikantnego sosu
  • np. tabasco
  • ¾ łyżeczki soli
  • ⅛ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ¾ szklanki rukoli
  • posiekanej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć i wymieszać wszystkie składniki oprócz rukoli. Przykryć, wstawić do lodówki co najmniej na godzinę lub na noc. Ponownie zamieszać. Wrzucić rukolę. Podawać lub wlać do termosu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA