Zielona fasolka z czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Składniki:
2 łyżki oleju arachidowego lub innego
ok 1 cm świeżego korzenia imbiru, obranego i posiekanego
3 ząbki czosnku; połowę pokroić w plasterki, połowę posiekać
½ kg zielonej fasolki, opłukanej i obranej
1 łyżka sosu sojowego
¼ łyżeczki oleju sezamowego
Przyrządzanie:
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Wlać olej, imbir, posiekany czosnek i smażyć 30 sekund. Zwiększyć ogień, włożyć fasolkę i pokrojony czosnek, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać ¼ szklanki wody. Gotować kolejne 4 minuty, pod przykryciem. Odstawić na minutę, dodać sos sojowy i olej sezamowy, dokładnie wymieszać.
Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W