Zielona fasolka z czosnkiem

Zielona fasolka z czosnkiem
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 37)
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:



Składniki:
2 łyżki oleju arachidowego lub innego
ok 1 cm świeżego korzenia imbiru, obranego i posiekanego
3 ząbki czosnku; połowę pokroić w plasterki, połowę posiekać
½ kg zielonej fasolki, opłukanej i obranej
1 łyżka sosu sojowego
¼ łyżeczki oleju sezamowego

Przyrządzanie:
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Wlać olej, imbir, posiekany czosnek i smażyć 30 sekund. Zwiększyć ogień, włożyć fasolkę i pokrojony czosnek, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać ¼ szklanki wody. Gotować kolejne 4 minuty, pod przykryciem. Odstawić na minutę, dodać sos sojowy i olej sezamowy, dokładnie wymieszać.


Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA