Zapiekane ziemniaki z serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Skladniki:1,5 kg obranych ziemniaków
¾ litra bulionu drobiowego
200 ml śmietanki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
masło
ser typu pecorino
Przygotowanie:
Ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w rondlu z bulionem i śmietanką. Dopraw i przełóż do formy. Przykryj papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 st C przez 45 minut.
Po upieczeniu zdejmij papier, posyp tartym serem i zapiecz pod grillem.
© Adam Chrząstowski
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W