Tuńczyk z figami i kaparami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- 4 filety z tuńczyka
- oliwa
- sól i pieprz
- 2 posiekane szalotki
- pół filiżanki przekrojonych na pół suszonych fig
- łyżka kaparów
- pół filiżanki białego wina
- 2 filiżanki bulionu rybnego albo jarzynowego
- łyżka melasy z granatów
- tymianek
- natka pietruszki do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę usmażyć na bardzo gorącej oliwie. Przyprawić, zdjąć z patelni i odsączyć nadmiar tłuszczu. Na patelnię wlać trochę oliwy i zeszklić szalotki. Dodać figi, kapary i wino. Gotować, aż alkohol odparuje. Wlać bulion, melasę i dołożyć tymianek. Kiedy sos się zredukuje włożyć do niego rybę. Przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W