Tuille z parmezanu, sałata z pomidorów koktajlowych i szynki parmeńskiej
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Ilość osób:
- 8
Przygotowanie:
Składniki:
60 g parmezanu reggiano, startego na tarce firmy Microplane
450 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
450 g rukoli
2 łyżeczki soku z cytryny
oliwa
sól i pieprz (do smaku)
30 g szynki parmeńskiej, w bardzo cienkich plasterkach
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 205°C. Wyłóż pół blachy pergaminem. Ze startego sera usyp 8 kopczyków. Piecz, aż będą złocistobrązowe. Gdy są gorące i plastyczne, nawiń na bok filiżanki, aby uzyskać ciekawy kształt. Jeśli są zbyt twarde, wstaw do piekarnika na 1 minutę. Wymieszaj pomidorki z oliwą. Wymieszaj rukolę z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Nałóż rukolę i pomidory do filiżanek, dodaj paski szynki i chrupki z parmezanu.
© 2012 Joel Gargano
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W