Tuille z parmezanu, sałata z pomidorów koktajlowych i szynki parmeńskiej

Tuille z parmezanu, sałata z pomidorów koktajlowych i szynki parmeńskiej
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
8

Przygotowanie:



Składniki:
60 g parmezanu reggiano, startego na tarce firmy Microplane
450 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
450 g rukoli
2 łyżeczki soku z cytryny
oliwa
sól i pieprz (do smaku)
30 g szynki parmeńskiej, w bardzo cienkich plasterkach

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 205°C. Wyłóż pół blachy pergaminem. Ze startego sera usyp 8 kopczyków. Piecz, aż będą złocistobrązowe. Gdy są gorące i plastyczne, nawiń na bok filiżanki, aby uzyskać ciekawy kształt. Jeśli są zbyt twarde, wstaw do piekarnika na 1 minutę. Wymieszaj pomidorki z oliwą. Wymieszaj rukolę z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Nałóż rukolę i pomidory do filiżanek, dodaj paski szynki i chrupki z parmezanu.

© 2012 Joel Gargano

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA