Składniki:
- ćwierć filiżanki oliwy
- posiekana cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 pieczone czerwone papryki obrane i drobno pokrojone
- łyżka wędzonej papryki
- łyżeczka mielonego kminu
- łyżeczka kminku
- 500 ml przecieru pomidorowego
- pół łyżeczki chili
- ćwierć filiżanki natki kolendry
- ćwierć filiżanki natki pietruszki
- 2 łyżki kaparów
- sól i pieprz
- 4 jajka od kur z wolnego chowu
- 8 plasterków bekonu
- 4 grzanki z masłem
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać kmin, kminek, wędzoną paprykę i chili. Smażyć przez 3-4 minuty. Dodać pieczoną paprykę, przecier i kapary. Gotować przez pół godziny, aż sos zgęstnieje. Wsypać natkę pietruszki i kolendry, doprawić do smaku. Do płaskich naczyń do zapiekania wlać 3-centymetrową warstwę sosu. Wbić po jednym jajku i zapiekać przez 6 - 10 minut w temperaturze 180°C. Podawać z bekonem i grzanką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W