Sałatka z sumakiem, grzankami, fetą, rzodkiewką i orzechami
Oceń przepis:
Składniki:
- chleb libański
- 1/3 filiżanki oliwy
- 1 pokrojona czerwona cebula
- łyżeczka sumaku
- garść natki pietruszki
- kolendry i rukwi wodnej
- filiżanka fety
- ½ filiżanki prażonych orzechów włoskich
- ½ cienko pokrojonej rzodkwi
- sok z dwóch cytryn
- oliwa
- sól morska i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Chleb zwinąć i cienko pokroić. Rozgrzać oliwę. Podsmażyć okrojony chleb. Odsączyć na papierowym ręczniku. W małej miseczce wymieszać cebulę i sumak. W oddzielnym naczyniu połączyć zioła, fetę, orzechy, rzodkiew i podsmażony chleb. Wymieszać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Polać sałatkę. Delikatnie potrząsnąć. Podawać do smażonej ryby, kurczaka albo dań mięsnych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W