Sałatka z sumakiem, grzankami, fetą, rzodkiewką i orzechami

Sałatka z sumakiem, grzankami, fetą, rzodkiewką i orzechami
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.20)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • chleb libański
  • 1/3 filiżanki oliwy
  • 1 pokrojona czerwona cebula
  • łyżeczka sumaku
  • garść natki pietruszki
  • kolendry i rukwi wodnej
  • filiżanka fety
  • ½ filiżanki prażonych orzechów włoskich
  • ½ cienko pokrojonej rzodkwi
  • sok z dwóch cytryn
  • oliwa
  • sól morska i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Chleb zwinąć i cienko pokroić. Rozgrzać oliwę. Podsmażyć okrojony chleb. Odsączyć na papierowym ręczniku. W małej miseczce wymieszać cebulę i sumak. W oddzielnym naczyniu połączyć zioła, fetę, orzechy, rzodkiew i podsmażony chleb. Wymieszać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Polać sałatkę. Delikatnie potrząsnąć. Podawać do smażonej ryby, kurczaka albo dań mięsnych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA