Rożki czekoladowe z owocami i bitą śmietaną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki rożków
250 g cukru
125 g glukozy
90 g gorzkiej czekolady
Składniki deseru
250 g śmietany kremówki
100 g cukru pudru
ziarna z 1 laski wanilii
2 opakowania jagód
2 opakowania malin
Przygotowanie
W rondlu podgrzać cukier i glukozę do 180°C. Szybko dodać czekoladę i wymieszać. Wylać masę na silikonową podkładkę. Rozsmarować na cienką warstwę. Gdy zastygnie, podzielić na porcje. Włożyć na 1 minutę do piekarnika rozgrzanego do 175°C, aż znów zmięknie. Ostrożnie rozwałkować między dwoma arkuszami pergaminu. Gdy masa jest jeszcze ciepła, uformować rożek na szyjce butelki. Poczekać 30 sekund, aż stwardnieje. Ubić bitą śmietanę, dodać ziarna wanilii i część owoców. Delikatnie wymieszać. Napełnić masą rożki, przybrać resztą owoców, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W