Rolada z łaty wołowej w pieczywie lavash
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:
łata wołowa (około kilograma)
6 strąków marynowanej papryki czereśniowej
30 dag białego sera
pieczywo lavash
młoda rukola
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Łatę delikatnie nakłuwamy widelcem z obu stron i zalewamy ¼ miarki zalewy solnej ze słoiczka z marynowaną papryką. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie smażymy na patelni gilowej (z obu stron).Pokrojoną drobno paprykę przekładamy do miseczki. Dodajemy rozdrobniony biały ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę rozsmarowujemy na płacie pieczywa lavash i posypujemy porcją rukoli. Usmażoną łatę wołową kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry. Układamy kilka z nich na pozostałych składnikach farszu. Pieczywo zawijamy z dwóch stron i następnie rolujemy. Rolady układamy na półmisku, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce (wtedy łatwiej będzie je pokroić).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W