Rolada z łaty wołowej w pieczywie lavash

Rolada z łaty wołowej w pieczywie lavash
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przygotowanie:


Składniki:
łata wołowa (około kilograma)
6 strąków marynowanej papryki czereśniowej
30 dag białego sera
pieczywo lavash
młoda rukola
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Łatę delikatnie nakłuwamy widelcem z obu stron i zalewamy ¼ miarki zalewy solnej ze słoiczka z marynowaną papryką. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie smażymy na patelni gilowej (z obu stron).Pokrojoną drobno paprykę przekładamy do miseczki. Dodajemy rozdrobniony biały ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę rozsmarowujemy na płacie pieczywa lavash i posypujemy porcją rukoli. Usmażoną łatę wołową kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry. Układamy kilka z nich na pozostałych składnikach farszu. Pieczywo zawijamy z dwóch stron i następnie rolujemy. Rolady układamy na półmisku, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce (wtedy łatwiej będzie je pokroić).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA