Puree ziemniaczano-batatowe z boczkiem i cebulką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 bataty
- 4 ziemniaki
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 150 g wędzonego boczku
- 1 czubata łyżka masła
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 łyżki oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki i bataty obieramy i kroimy w duże kawałki podobnej wielkości. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy ją i gotujemy, aż będą zupełnie miękkie. W tym czasie kroimy cebulkę i boczek w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto. Odsączamy ziemniaki z batatami, dodajemy masło, śmietanę i ugniatamy na puree. Podajemy okraszone boczkiem i cebulką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W