Puree ziemniaczano-batatowe z boczkiem i cebulką

Puree ziemniaczano-batatowe z boczkiem i cebulką
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 bataty
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 czubata łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 łyżki oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki i bataty obieramy i kroimy w duże kawałki podobnej wielkości. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy ją i gotujemy, aż będą zupełnie miękkie. W tym czasie kroimy cebulkę i boczek w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto. Odsączamy ziemniaki z batatami, dodajemy masło, śmietanę i ugniatamy na puree. Podajemy okraszone boczkiem i cebulką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA