Pudding z gruszek i suszonych śliwek
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Składniki:3 średnie gruszki
2 szklanki suszonych śliwek bez pestek zalanych kilkoma łyżkami brandy (śliwki muszą się macerować kilka godzin)
skórka starta z pomarańczy
4 jajka
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki
2 szklanki mleka
masło do wysmarowania foremki
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Dodać śliwki razem z brandy i skórkę z pomarańczy, wymieszać. Jajka ubić z trzema łyżkami cukru. Dodać mąkę i mleko. Ubić na gładką masę. Foremkę do zapiekania o średnicy 26 centymetrów wysmarować masłem i wysypać mąką. Na dnie ułożyć równo owoce. Płyn z owoców wlać do ciasta, wymieszać. Owoce zalać ciastem, posypać pozostałym cukrem. Piec przez 45 minut.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W